Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fietsvalpreventie dag

juni 13 @ 09:00 - 13:00

Doortrappen: veiliger fietsen tot je 100ste

Ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer en daardoor vaak betrokken bij ongelukken met de fiets. Bij 72% van de fietsongevallen met dodelijke afloop zijn ouderen betrokken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil dat dit getal naar beneden gaat. Het programma Doortrappen zet zich daar met hart en ziel voor in.

Doortrappen wil dat ouderen zo veilig en zo lang mogelijk blijven fietsen en geeft hen handige tips. Bijvoorbeeld over het veilig op- en afstappen van de fiets. Doortrappen heeft ook informatie voor de mensen die werken met senioren. Zo is er bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal beschikbaar voor fysiotherapeuten, fietsenmakers of gymleraren waarin staat hoe zij de oudere fietsers goed kunnen begeleiden.

Op donderdag 13 juni van 9.00-13.00 uur bent u van harte welkom (met uw fiets) om langs te komen. Tijdens deze ochtend is het mogelijk om u fiets te laten controleren (zadelhoogte, remmen, etc). Daarnaast zal er een parcours zijn waarmee u diverse fietsen zou kunnen proberen of als u het spannend vindt kunt u natuurlijk uw eigen fiets gebruiken. Hierbij zullen fietscoaches van de Fietsersbond aanwezig zijn om hierbij te ondersteunen.

Gegevens

Datum:
juni 13
Tijd:
09:00 - 13:00

Organisator

Valpreventie Wijchen
E-mail
info@valpreventiewijchen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Markt Wijchen
Oosterweg 2
Wijchen, 6602 HD
+ Google Maps